İçeriğe geç

Sivri Sinek Nasıl Yazılır

Sivrisinek nasıl yazılır 2024?

Doğru kullanımı sivrisinek şeklinde olmalıdır.

At sineği nasıl yazılır TDK?

At sineği, et sineği, meyve sineği, sığır sineği, su sineği, uyuz sineği vb.

Beyaz sinek nasıl yazılır TDK?

Renk adlarıyla oluşturulan bitki, hayvan veya hastalık adları yan yana yazılır: akçaağaç, ladin, karadut, sarı çiçek; alabalık, beyaz sinek, boz ayı; badana, beyaz badana, mavi küf, mavi küf vb.

Sinek kuşu nasıl yazılır TDK?

Sinek kuşu veya sinek kuşu, sinek kuşu ailesini (Trochilidae) oluşturan küçük kuş türlerinin genel adıdır. Havada asılı kalma ve kanatlarını çok hızlı çırpma yetenekleriyle bilinirler.

Sivri sinek bitişik mi?

Sivrisinek kelimesinin anlamının dışında TDK’ya göre doğru bir yazımı da bulunmaktadır. “Mücke” kelimesinin doğru yazımı “Mücke” olmalıdır.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Öz güven nasıl yazılır?

“Confidence” kelimesinin doğru yazımı yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Birçok kişi bunu “self-confidence” olarak yazsa da, Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “self-confidence”dır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, confidence kelimesinin doğru yazımı “self-confidence”dır. Yani, “essence” ve “confidence” kelimeleri ayrı ayrı yazılır.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

Bu durumda bu kelimeyi “çılgın” olarak yazmak yanlıştır. Fındık kelimesinin doğru yazımı “kurutulmuş fındık” olmalıdır.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Suç üstü nasıl yazılır?

“Kızıl el” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “kırmızı el” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “kırmızı el”dir.

Ayak üstü nasıl yazılır?

Genellikle, “felaket” kelimesi yanına yazılır. Türk dil topluluğunda, “altında”, “üstünde” veya “üstünde” gibi kelimelerle biten kelimeler genellikle bitişik olarak kabul edilir.

Olağan dışı nasıl yazılır?

Unusual, ayrı yazılmış bir kelimedir. TDK’ya göre “usual” kelimesinin yazımı yanlıştır ve yanlış yazılmış olarak kabul edilir. Doğru yazmak için kelimeyi olağandışı haliyle yazmanız gerekir.

Gitgide bir nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin şu şekilde yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerde görülen “gradually” kelimesinin ayrı yazımı bir yazım hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “gradually”dir.

Çörek otu nasıl yazılır?

En önemli konulardan biri kelimelerin doğru yazımıdır. TDK’ya göre black cumin kelimesinin doğru bir yazımı vardır. TDK’ya göre black cumin ayrı olarak yazılması gereken bir sözcük türüdür.

Baş hekim nasıl yazılır?

Müdür, başsavcı, başhekim, başbakan gibi “baş” sözcüğüyle oluşturulmuş sıfat öbekleri yan yana yazılır.

Kırmızı biber Nasıl Yazılır 2024?

Bitişik❗️ Karabiber. Kırmızı biber. Şöyle bir mantık yürütmeye çalışalım: Kırmızı biber ve karabiber baharattır.

MÖ nasıl yazılır TDK 2024?

Bir kısaltma olarak öne çıksa da, nokta mö için kullanılır. Çünkü, adından da anlaşılacağı gibi, bir kısaltmadır ve noktalar kısaltmaları tanımlamak için kullanılır. Bu nedenle, hem m harfi hem de o harfinin önüne bir nokta konulmalıdır. ”Mısır M.Ö.

Birçok nasıl yazılır 2024?

TDK’ya göre: Many mi yoksa many mi? “Many” kelimesi “many” olarak kabul edilir, doğru yazımı Türk Dil Kurumu tarafından belirlenir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “many”dir.

Sivri biber nasıl yazılır?

Sohbet. TDK’ya göre yeşil ve kırmızı biber yan yanadır; yeşil biber ayrı yazılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Dolaşım Sistemi Hastalığı Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti